Звільненому роменському “кіборгу” придбають квартиру

10.01.2018

У ході засідання Координаційної ради з надання допомоги учасникам АТО та членам їх сімей, що відбулося 9 січня? заступник голови обласної ради Тетяна Головко звернулася до членів Координаційної ради з проханням рекомендувати Департаменту соціального захисту населення Сумської ОДА посприяти у питанні поліпшення житлових умов нещодавно звільненого кіборга  з Роменщини Олександра Морозова. Пропозиція була підтримана одноголосно.

Тетяна Головко зазначила питанні придбання квартири для звільненого захисника України вже є попередні напрацювання, які підтримав і голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко.

«За умов співфінансування Сумського обласного, Роменських міського та районного бюджетів у Олександра буде можливість придбати власне житло. На найближчій сесії обласної ради ми намагатимемось виділити кошти. Дуже б хотілося, щоб Олександр розпочав нове життя у новому помешканні, – це найменше, що ми як представники влади, можемо зробити для нього і його родини», – зауважила посадовець.

Окрім цього, під час засідання члени Координаційної ради підтримали пропозицію звернутися до обласних парламентарів, щоб останні надіслали звернення до депутатів Верховної Ради України із проханням  підтримати новий законопроект, яким передбачається, що учасникам бойових дій в зоні АТО дозволять ввезти без сплати митних платежів один легковий автомобіль із-за кордону.

Проект закону зареєстрований у Верховній Раді 2 вересня під номером 5057 «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (щодо ввезення на митну територію України транспортних засобів учасниками антитерористичної операції)».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: