Суд заново розгляне справу гвалтівника-наркомана

11.01.2018

Судом першої інстанції відмовлено у застосуванні примусових заходів медичного характеру до 50-річного місцевого жителя, якого визнано неосудним, а також закрито кримінальне провадження у зв’язку з недоведеністю вчинення ним насильницького задоволення статевої пристрасті неприродним способом щодо неповнолітньої, а також у незаконному придбанні та зберіганні наркотичних засобів. Дії чоловіка кваліфіковано за ч. 2 ст. 153, ч. 1 ст. 309 КК України.

Не погоджуючись з таким рішенням, прокурором подано апеляційну скаргу, в якій вказано на істотні порушення кримінального процесуального закону та невідповідність висновків суду фактичним обставинам кримінального провадження. Переглядаючи ухвалу міськрайоного суду, Апеляційний суд Сумської області погодився з доводами прокурора, викладеними у апеляційній скарзі, та скасував незаконне рішення суду першої інстанції з призначенням нового судового розгляду.

Йдеться про події, що відбулись у м. Глухів 2016 року. Тоді близько 2 години 25 хвилин обвинувачений наздогнав неповнолітню дівчину та, використовуючи фізичну перевагу над нею, схопивши правою рукою за горло, а лівою – за тулуб, відвів за гаражі, де, діставши з кишені куртки ніж та приставивши його до горла потерпілої, задовольнив статеву пристрасть неприроднім способом. Крім того, у обвинуваченого за місцем проживання було виявлено та вилучено наркотичний засіб – канабіс.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: