На Сумщині призупинили програму «Доступні ліки»

11.01.2018

У зв’язку з тим, що зараз формується новий Реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, дію урядової програми «Доступні ліки» призупинено. Таке повідомлення з’явилось вчора, 10 січня, на сайті Конотопської ЦРЛ ім. академіка М. Давидова, пише topkonotop.com.

Зазначається, що з 2 по 11 січня (включно) МОЗ здійснює прийом заяв від виробників/імпортерів лікарських засобів для формування Реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню. Це пов’язане з тим, що Міністерством охорони здоров’я України на офіційному сайті оприлюднено наказ від 02.01.2018 № 2 «Про затвердження реєстру граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби», яким визнано таким, що втратив чинність наказ МОЗ України від 01.07.2017 № 740, на підставі якого здійснювалися розрахунки вартості, розміри відшкодування і сума доплати за кожний лікарський засіб, що увійшов до програми.

Таким чином, станом на 5 січня відсутній перелік лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню. Укладання угод про відшкодування вартості лікарських засобів можливе Після формування Реєстру і затвердження його наказом МОЗ України. Новий перелік препаратів програми «Доступні ліки» МОЗ затвердить на початку лютого.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: