На Сумщині відходи лісозаготівлі переробляють на щепу

11.01.2018

У Роменському лісгоспі Сумського ОУЛМГ вирішили отримувати додаткові кошти з відходів лісозаготівлі. Для цього минулоріч придбали подрібнювач деревини WALLENSTEIN BX-102R, на що витратили близько 300 тис. грн власних коштів.

«Подрібнювач працює в агрегаті з трактором «БЕЛАРУС-892» та використовується для переробки відходів лісозаготівлі на дров’яну щепу, як на рубках головного користування, так і на рубках догляду за лісом. Забезпечують виробничий процес два лісоруби і тракторист. Навантаження дров’яної тріски проводиться самим подрібнювачем в процесі його роботи. За 8-ми годинну робочу зміну агрегат здатен виготовити 5 тонн тріски», – коментує придбання директор Роменського лісгоспу Олег Салов.

Роменські лісівники запевняють, що попит на тріску з часом лише збільшуватиметься. Поставляють її, в основному, для опалення котелень об’єктів соціальної сфери місти Ромни та Роменського району. «Дров’яна тріска вже користується неабияким попитом. Ми поставляємо її спеціалізованій Глинській школі-інтернат Роменського району. Також ряд шкіл Роменського району встановили котли, що працюють на дров’яній щепі, тож у майбутньому ми маємо постійних споживачів» – говорить директор підприємства.

Врахувавши нині діючу ціну за 1 тону дров’яної щепи – 950 грн, інвестовані у придбання кошти лісгосп розраховує повернути вже найближчим часом.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: