На Сумщині призначили директора закладу національного значення

11.01.2018

Нарешті добігла кінця історія з призначенням нового керівника Національного заповідника «Глухів». 11 січня у Міністерстві культури України на другому засіданні комісії з повторного конкурсного добору на посаду генерального директора НЗ «Глухів» переважаючою більшістю – 6 з 9 – голосів підтримано кандидатуру Ірини Мошик, яка довгий час обіймала посаду вченого секретаря установи.

Цьому рішенню передувала ціла низка резонансних подій, пов’язаних із навколополітичним протистоянням, після обрання мером Мішеля Терещенка. Перипетії довгого та важкого конкурсного відбору висвітлювалися й національними ЗМІ, зокрема і телеканалом News One.

“На першому засіданні цього конкурсу був присутній міський голова Глухова Мішель Терещенко  та його дружина Олена Єськіна-Терещенко, які робили тиск на конкурсну комісію, щоб допустили їхнього кандидата, який не відповідав вимогам “, – прокоментував колишній очільник НЗ “Глухів” Олексій Савицький.

Зауважимо, що подружжя Терещенків звинувачувало пана Савицького у корупції, тому обрання нового директора вважає перемогою.

“Вітаємо пані Ірину з перемогою та сподіваємося, що вона займе принципову позицію у захисті об‘єктів культурної спадщини на території Заповідника, особливо пам’ятки національного значення Трьох-Анастасіївської церкви, протиправні роботи з перебудови якої досі тривають, а також докладе максимум зусиль для гідного збереження історичного обличчя Глухова та популяризації його культурних надбань на національному й міжнародному рівнях.

А тепер про махінації.

Колишній керівник Савицький взагалі не мав приймати участі у цьому конкурсі. Документи, які підтверджують його бездіяльність у питанні нищення пам‘ятки національного значення – Трьох-Анастасіївської церкви були завізовані для оголошення йому догани відповідними посадовими особами Мінкульту. А беручи до увагу його лист з введенням міністерства в оману, що протиправні роботи зупинені, у той час коли вони тривали і тривають, однією доганою справа б не обмежилася. Де наказ на догану або звільнення ми ще з‘ясуємо! “, – написала у Фейсбуці дружина мера Глухова Олена Терещенко.

Джерело: http://kourier.in.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: