Інспектора Держпраці оштрафували за хабар

12.01.2018

Апеляційний суд Сумської області розглянув апеляційні скарги на вирок Ковпаківського районний суду м. Суми, яким 35-річну жінку визнано винною у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15 – ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Як вбачається із матеріалів кримінального провадження, інспектор Управління Держпраці у Сумській області, будучи службовою особою, проводила планові перевірки фізичних осіб-підприємців, які здійснюють свою діяльність на території торгового центру «Київ». З метою незаконного збагачення та отримання неправомірної вигоди, шляхом обману та підбурення, намагалася отримати грошові кошти в одного з представників малого бізнесу. Повідомила підприємцю, який був власником бістро, що на нього буде накладено адміністративний штраф у розмірі 90 тисяч гривень за порушення законодавства про працю, та зазначила, що допоможе йому у вирішенні проблеми за винагороду в розмірі 10 тис. грн.

Вироком суду першої інстанції жінку було визнано винною у вчиненні інкримінованих їй кримінальних правопорушень. Враховуючи ступінь тяжкості злочину, пом’якшуючих обставин, зокрема наявність на утриманні малолітньої дитини, відсутність судимостей, призначено покарання у вигляді штрафу – 11 900 гривень.

На рішення місцевого суду надійшли апеляційні скарги. Одна – від обвинуваченої, інша – від прокурора. Сторона захисту просила скасувати вирок та закрити кримінальне провадження. Обвинувачення – змінити вирок в частині визнання допустимими ряду доказів.

Розглянувши справу, колегія суддів апеляційного суду відмовила у задоволенні апеляційної скарги обвинуваченої у зв’язку з її необґрунтованістю та задовольнила апеляційну скаргу прокурора.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: