Микола Войтенко: рівень цін на послуги ЖКГ має відповідати рівню доходів громадян

13.01.2018

Нині субсидію отримують більше 70% жителів Сумщини. Водночас її середній розмір у порівнянні з минулим роком зменшився втричі, як і кількість субсидіантів. Такий показник є свідченням безпорадності влади і неспроможністю людей платити за так званими «справедливими тарифами». Про це заявив в ефірі телеканалу АТВ заступник голови фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в Сумській обласній раді Микола Войтенко.

Політик вважає, що ситуацію, коли українці не можуть оплатити рахунки за послуги ЖКГ, створила нинішня влада. «Ще на 1 січня 2016 року сукупний борг населення становив 11,5 млрд гривень, а на початок 2018 року цифра наближається до 30 мільярдів. Причина очевидна: за останні 3,5 року тарифи на комунальні послуги збільшилися в середньому в 4,8 рази», – говорить опозиціонер.

Вирішити проблему неплатежів населення за «комуналку», на його переконання, можна тільки за рахунок зниження тарифів. Оскільки рівень цін на послуги ЖКГ має відповідати рівню доходів громадян.

Політик також акцентував увагу, що ще більш цинічно влада вчинила з непрацюючими громадянами, оскільки, знищивши за три з половиною роки 20% промисловості, при  нарахуванні субсидій доходи таких громадян оцінюються в два прожиткові мінімуми, тобто у 3524 гривні. Сім’ї, яких такими способами позбавили повноцінних субсидій, не в змозі оплачувати повні рахунки за житлово-комунальні послуги.

«Не відстає у цьому питанні і місцева влада, – каже Микола Войтенко. -Буквально на днях було прийнято рішення підняти тариф на обслуговування житлових будинків та прибудинкових територій від 18 до 50%. Ми вважаємо, що це підняття є економічно-необґрунтованим, соціально-несправедливим, а фактично, – антинародним».

Він підкреслив, що держава повинна допомагати бідним, а не заганяти в бідність усіх.

«Людям, коли вони йшли на вибори, обіцяли справедливі тарифи. Виникає питання: для кого вони справедливі? Для монополістів? Для олігархічних груп? Для приватних ЖЕКів? Сумніваюся, що хоч хтось із пересічних громадян вважає їх справедливими», – переконаний представник ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ.

За його словами, ситуація погіршуватиметься й надалі. На сумчан очікує збільшення вартості проїзду та подорожчання вивезення сміття.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: