Сумський пенсіонер використовує ялинки не за призначенням

14.01.2018

Новий рік закінчився, і на смітниках з’являються купи уже не потрібних ялинок і сосен. Але ж їх ще можна використовувати! Як саме – підказав сумський пенсіонер Василь Чернишов:

– Зустрічаючи викинуті ялинки, я ніколи не проходжу повз, обламують з них гілки, збираю в мішок і відношу до підвалу. Там вони можуть зберігатися дуже довго, аж до літа. Та ще й не раз стати в нагоді.

Хвойні – найдавніші дерева на землі. Таку життєздатність їм забезпечують їх унікальні властивості. Ці дерева здатні пережити будь-які природні катаклізми, не бояться шкідників і самі себе лікують смолами. Наші предки здавна це помітили і з покоління в покоління передавали секрети зцілення за допомогою хвойної терапії.

Я колись працював на Півночі і знаю, що геологи, коли йдуть в тайгу на кілька діб, п’ють чай, заварений із хвої, як засіб від цинги. Адже в ній вітаміну С у 7 разів більше, ніж у лимоні! Північні лісоруби, коли валять ялини, сосни, хвою теж ніколи не викидають. Варять її у великих чанах, отримуючи цілюще хвойне масло, яке охоче купують японці. Бригада за зміну витоплює 7-8 літрів! Щоб позбутися крепатури в м’язах, суглобових болів, радикуліту, лісоруби паряться у хвойному відварі і на роки забувають про ці проблеми.

Цілющі й шишки хвойних. Тільки потрібно брати не зелені, а середньої стиглості, смолисті. Їх відварюють 1,5-2 години, додають цукор. Отриманий сироп незамінний для дітей з ослабленим імунітетом, допомагає при шкірних хворобах.

Один мій знайомий страждав важким болем у колінах. Я порадив йому такий рецепт. Взяти «лапи» ялини або сосни, тобто гілки з хвоєю довжиною 25-30 см, і покип’ятити півгодини у воді. Ще гарячу хвою накладати на уражені суглоби, зверху утеплювати рушником. Якщо хвоя охолола, а холоне вона швидко, знову її у воду, щоб нагрілася. А коли і вода стане теплою, намочити в ній рушник і обмотати ним коліна. Для повного лікування необхідно 5-8 таких процедур. Цим же способом можна лікувати і радикуліт.

Так що, перш ніж зрубати ялину або сосну, подумайте про її цілющі властивості, про те, скільки блага ці чудові дерева можуть дати людині. Ми з дружиною на Новий рік завжди ставимо штучну ялинку і за 50 років спільного життя зберегли вже, мабуть, цілий ялиновий гай!

Добре, якщо б інші сім’ї наслідували наш приклад.

Роман Бесєдін, shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: