У Сумах вирішуватимуть проблему пестицидів на Тепличному

15.01.2018

Сьогодні, 15 січня, на апаратну нараду в Сумську міськраду прийшли активісти ГО «Граніт», учасники АТО, які зажадали від міської влади вирішити проблему пестицидів, що лежать під відкритим небом на околиці Сум.

– Ми спілкувалися минулого тижня, ви пообіцяли вирішити проблему, – звернувся один з них до мера. – Що зроблено за цей час.

– Я нічого не обіцяв, – відповів мер. – Ми створимо комісію, до якої увійдуть члени виконкому, депутати міської та обласної рад, співробітники структурних підрозділів Сумської обласної державної адміністрації, так як пестициди знаходяться не на нашій території. Це вже як територіально не місто Суми. Поки ми проводимо переговори з «Сумихімпромом», щоб тимчасово перевезти пестициди на їх територію. Очолить комісію перший заступник Володимир Войтенко. Комісія буде шукати місце, куди їх перевезти далі. Думаю, це буде не місто Суми, бо тут велика концентрація населення. Потрібно домовитися з яким-небудь районом, де вже зберігаються такі відходи, перезатарити і перевезти туди. поки ж потрібно визначити: чия це земля, де їх знайшли. Юрій Миколайович (Клименко – директор департаменту забезпечення ресурсних платежів – Ред.) займеться цим питанням.

– Я через два дні їду назад на війну, що мені казати нашим бійцям, сумчанам? Я сюди спеціально приїхав, тому що мої діти хворіють. Звідти вода тече в річку, звідки сумчани беруть воду. Що говорити?

– А є дослідження, від чого хворіють? – поцікавився мер.

– Нам чекати, поки пройдуть дослідження? або вирішувати проблему?

– Ми будемо займатися цією проблемою. Комісія буде розбиратися.

– Поки комісія буде розбиратися, ми здохнемо.

На цьому розмова закінчилася, активісти пішли ні з чим …

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: