Чому сумське НВО і досі без державного замовлення?

15.01.2018

Про одну з причин невтішного стану справ із флагманом машинобудування Сумщини говорив під час апаратної наради очільник області Микола КЛОЧКО

«Я зустрічався із керівництвом підприємства і знаю, що, на жаль, поки що ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання» не отримало державне замовлення, зокрема, від НАК «Нафтогаз України». Ми чуємо лише обіцянки, але реальних кроків «Нафтогаз» не робить», – підкреслив Микола Клочко.

За його словами, СНВО наразі своїми зусиллями та за підтримки облдержадміністрації (зустрічі керівництва області на рівні послів інших країн) отримало замовлення з Узбекистану та Ірану. Але цього не достатньо, щоб виправити ситуацію на підприємстві.

«Давайте ще раз офіційно звернемося з листом до керівника НАК «Нафтогаз» Андрія КОБОЛЄВА, і попросимо, щоб не було блокування участі нашого підприємства в тендерах. І щоб вони врахували доручення Президента України Петра ПОРОШЕНКА, які були з цього приводу», – наголосив очільник області.

Як доповів голові облдержадміністрації директор Департаменту соціального захисту населення Михайло ДУБРОВСЬКИЙ, кількість підприємств-боржників із виплати заробітної плати в області зменшується, але залишається невирішеним питання із найбільшим із них – Сумським НВО, борг якого наразі складає 77 мільйонів гривень.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: