На Сумщині назріває скандал навколо концерту Ірини Білик

15.01.2018

Мер Конотопа Артем Семеніхін записав відеозвернення, в якому наголосив, що на проведення у Конотопі концерту однієї з зірок естради немає необхідних дозволів. Як виявилося, існують проблеми із концертом Ірини Білик.

«Прошу конотопців бути пильними при купівлі квитків на концерти різних артистів в нашому місті, адже останнім часом збільшилися ризики того, що організатори цих заходів вас просто ошукають в своєму намаганні заробити гроші», — йдеться у дописі до відеозвернення.

Очільник Конотопа зазначив, що вже продано багато квитків, проте ще немає дозвільних документів на проведення концерту. За словами міського голови, особисто він буде звертатись до комісії з рекомендацією відмовити у проведенні заходу, але остаточне рішення приймає не він. «Міський голова не є тією людиною, яка займається видачею дозволів на проведення заходів чи концертів. Я можу заперечувати чи не заперечувати. Але наданням дозволів займається спеціально створена комісія. Відповідно висновку комісії надається дозвіл на виступ тої чи іншої зірки», — додає Семеніхін.

Як виявилось, мова йде про творчу зустріч співачки Ірини Білик. Представник громадської організації, яка влаштовує захід, Сергій Любота заявив, що діяльності ГО усіляко заважають. Проте, за словами організатора, творчий захід у Конотопі відбудеться, адже 720 мешканців, які також є громадою міста, виявили бажання бути присутніми на ньому. «З боку відділу культури є грубе порушення Закону України «Про гастрольні заходи в Україні» та постанови Кабміну. Мною була написана заява, надані всі документи, отримана резолюція міського голови «не заперечую». Але відділ культури у термін, передбачений законом, не надав мені свідоцтва про проведення гастрольного заходу, а також не надав відмови. Вони місяць затягували час», — розповів Сергій Любота.

За словами Люботи, уся справа в особі співачки. Саме тому діяльності громадської організації «Культурно-мистецький центр ЛюСКон Україна» усіляко заважають. Продаж квитків на захід здійснює не організація, а ФОП, з яким укладено відповідний договір. «Ірина Білик не їздила з гастролями у Росію. У Крим співачка їздила, але з приватним візитом. Заборони концертів Ірини Білик на території України немає, співачка має почесне звання «Народний артист України». Громадська організація має повне право проводити такі заходи, як творчі зустрічі артиста з мешканцями», — додав Сергій Любота.

Взяти коментар у начальника відділу культури і туризму міської ради Олени Шинкаренко з цього приводу поки не вдалось. Проте у коментарях у Фейсбуці, під час обговорення ситуації навколо концерту Ірини Білик, посадовиця писала, що «дозвіл надає не Шинкаренко, а міський голова».

Джерело: topkonotop.com

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: