У центрі Сум з’явиться новий пам’ятник

15.01.2018

Сьогодні, 15 січня, під час прес-конференції представники ГО «Граніт» та інших організацій, в яку входять службовці 15-го мотопіхотного батальйону, ініціювали проведення конкурсу на кращу ідею пам’ятника солдатам, загиблим у зоні АТО.

Як пояснив перший командир 15-го окремого мотопіхотного батальйону Павло Герасимов, така необхідність виникла у зв’язку з тим, що на лінії розмежування з тимчасово окупованої території гинуть наші солдати, захищаючи цілісність і незалежність України. Він акцентував, що вшанувати пам’ять про них – це обов’язок кожного.

Як пояснили спікери, з міською владою вже обговорили і місце для розміщення пам’ятника. Імовірно, його можна буде розмістити між фонтаном «Садко» і музичною школою по вул. Героїв Сумщини.

Як таких вимог до конкурсних робіт немає. Подати власну ідею пам’ятника можуть як звичайні художники, так і професіонали. Важливо, щоб учасники конкурсу показали свою задумку та ідею, яка відповідала б цілі створення пам’ятника. Попередньо, роботи будуть прийматися до 15 березня. Після цього бійці батальйону визначать 3 проекти, які направлять на розгляд в управління архітектури. Разом із тим, переможцю конкурсу обіцяють нагороду в розмірі 5 тис. грн.

Роботи просять надсилати на електронну адресу: pavlo.gerasymiv@gmail.com з відміткою «Пам’ятник захисникові». Автор повинен вказати своє прізвище, ім’я, вік, сферу занять, контактний телефон та адресу.

Джерело: 0542.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: