Батьки відмовляються платити за шкільні обіди

16.01.2018

З 1 січня вартість шкільних обідів у місті Ромни зросла на 4 гривні. Таке рішення прийняли члени виконавчого комітету. Якщо раніше придбати обід можна було за 14 гривень, то тепер він коштує аж 18. Таке задоволення обходитиметься батькам у 9 гривень, другу половину сплачуватиме міський бюджет. Здорожчання суттєво вдарило по кишенях батьків, наголосила спеціаліст відділу освіти Роменської міської ради Оксана Журенко.

Не всі батьки в змозі “викроїти” більше 200 гривень зі свого місячного бюджету, адже є ще й інші потреби, тож тата й мами просто беруться за голови. Тим сім’ям, яким не під силу годувати дітей шкільними обідами, допомагають у самих закладах, вирішуючи фінансове питання на педагогічних радах, розповіла фахівець відділу освіти. Таких діток годують або за рахунок підприємця, або ж шукають інші шляхи вирішення проблеми. 

Загалом в обов’язковому порядку харчуються учні 1-4 класів. Безкоштовним, як і раніше, воно є для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, малозабезпечених, дітей учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб, а таких у місті до 500 чоловік.

За якість та різноманіття дитячого меню відповідають приватні підприємці, які щороку перемагають у тендерах. Зараз їдальні шкіл обслуговує шість орендарів, які охоплюють усі навчальні заклади міста, без винятку.

Ціна ж на харчування в шкільних їдальнях може істотно відрізнятися по містах та областях, у залежності від цінової політики в магазинах, де й закуповуються продукти харчування. Серед міст Сумської області Ромни займає середній щабель, хоча є населені пункти, у яких батькам годувати своїх школярів обходиться значно дорожче. Та якщо ціна на харчування підвищиться ще хоч на трішки, не всі батьки зможуть забезпечити потрібну оплату. «І раніше при ціні 14 гривень за гарячий обід не кожна родина була в змозі внести кошти. Таких сімей було небагато, але їх з ростом цін стає більше», – зауважила Оксана Журенко.

Джерело: novpoglyad.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: