На вулиці невідомі вирвали у жінки сумку

16.01.2018

У Бурині до поліцейських, які патрулювали прилеглу до залізничного вокзалу територію, звернулася схвильована 56-річна місцева мешканка. Вона повідомила правоохоронців про спробу пограбування.

Жінка показала сумку з відірваними ручками та розповіла, що неподалік на вулиці, коли вона проходила повз двох чоловіків, один із них раптово підбіг до неї та спробував вирвати з рук сумку. Зі слів потерпілої, грабіжник був напідпитку і йому не вистачило сил вирвати сумочку, яку вона міцно тримала. Зустрівши такий спротив, нападник втік, а слідом за ним кинувся тікати і його приятель. 

За описом, який надала потерпіла поліцейським, правоохоронці за кілька годин відшукали грабіжника та його знайомого. Зловмисником виявився неодноразово судимий за грабежі та шахрайства 26-річний житель одного із сіл Глухівщини. Другим розшукуваним виявився односелець грабіжника, який став свідком цього пограбування.

«Як виявилось, підозрюваний у грабежі чоловік мав того ж дня поїхати разом зі своїм приятелем до Києва на заробітки, – розповідає Сергій Бойко, начальник Буринського відділення поліції. Свій від’їзд вони вирішили відзначити випивкою. Та після вжитого алкоголю раніше судимий чоловік захотів продемонструвати приятелю свої «здібності», спробувавши пограбувати випадкову перехожу. Після невдалої спроби зловмисник переховувався у підворіттях, вичікуючи час, аби дочекатись потягу на столицю та втекти подалі від місця скоєння злочину. Цілком ймовірно, що й там він «заробляв» би на життя в аналогічний спосіб. Та прорахувався. Поліцейські зреагували швидко. Наразі зловмисник затриманий в порядку ст. 208 Кримінально процесуального кодексу України. Йому оголошено про підозру у спробі грабежу за ч. 1 ст. 15 та ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України». 

У рамках відкритого кримінального провадження слідчі перевіряють затриманого на причетність до скоєння аналогічних злочинів у області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: