На Сумщині запровадили карантинний режим

16.01.2018

На Сумщині запроваджено карантинний режим у межах площ населених пунктів, де виявлено вогнища амброзії полинолистої. Відповідне розпорядження підписав голова облдержадміністрації Микола Клочко.

«У зв’язку з розширенням карантинних зон з1325,96 гау 2016 році до1387,12 гау 2017 році внаслідок виявлення нових вогнищ карантинного бур’яну амброзії полинолистої на площі61,16 га, з метою поліпшення фітосанітарного стану шляхом ефективної її локалізації та ліквідації на території Сумської області, приведення у повну відповідність до норм Закону України «Про карантин рослин»:

1. Запровадити карантинний режим у межах площ населених пунктів на території Сумської області, де виявлено вогнища амброзії полинолистої,  згідно із додатком.

2. Затвердити фітосанітарні заходи з локалізації та ліквідації вогнищ амброзії полинолистої на території області, де встановлено карантинний режим», – йдеться у розпорядженні.

Детально про території, на які розповсюджується карантин, шукайте ТУТ.

Нагадаємо, амброзія полинолиста належить до карантинних бур’янів, які завдають великої шкоди не лише сільському господарству, але й здоров’ю людини. За життєвою стратегією — це рудерал, заселяє сади, городи, узбіччя доріг, залізничні насипи, луки, пасовища, пустирі. Квітковий пилок амброзії шкідливий для людини. У період цвітіння, з середини липня до настання осінніх заморозків, серед населення спостерігається алергійне захворювання амброзійний поліноз. Алергію викликають білки — антигени, які знаходяться в пилку амброзії. Пилок амброзії, потрапляючи у ніс, бронхи, викликає сльозотечу, порушує зір, підвищує температуру тіла, відбувається різке запалення слизових оболонок верхніх дихальних шляхів, що призводить до приступів бронхіальної астми.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: