У Сумах дослідили повітря

17.01.2018

Відділ екології, енергозбереження та розрахунків за енергоносії Сумської міськради з посиланням на обласний центр з гідрометеорології інформує щодо стану забруднення атмосферного повітря в місті у грудні минулого року.

Моніторинг викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря у Сумах здійснювала лабораторія обласного центру з гідрометеорології.

У грудні минулого року відбір проб атмосферного повітря відбувався на трьох стаціонарних постах, які розташовані за адресами: вул. СКД, 26 (ПСЗ № 3), вул. Харківська, 125 (ПСЗ № 4), вул. Металургів, 2 (ПСЗ № 5).

Протягом місяця було відібрано та проаналізовано 1246 проб.

Середньомісячні концентрації діоксиду азоту перевищували санітарні норми в 1,4 раза, пилу та формальдегіду – в 1,2 раза. Інші інгредієнти, що визначались, були нижче або на рівні санітарних норм.

Перевищення максимально разових гранично допустимих концентрацій жодної домішки не зафіксовано.

У порівнянні з листопадом 2017 року збільшилася середньомісячна концентрація формальдегіду, рівень забруднення діоксидом азоту та оксидом азоту зменшився, а пилом, оксидом вуглецю, діоксидом сірки та аміаком залишився майже на попередньому рівні.

Високих та екстремально високих рівнів забруднення атмосферного повітря у грудні не спостерігалось.

Спостереження за рівнем радіаційного забруднення атмосферного повітря щоденно проводила авіаметеорологічна станція Суми. Радіаційний фон Сум у грудні складав 11-14 мкР/год та не перевищував допустимих значень.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: