На Сумщині люди йдуть до архіву, щоб підтвердити трудовий стаж

17.01.2018

Начальник архівного відділу Конотопської райдержадміністрації Алла Батюк на апаратній нараді при голові РДА повідомила, що 62% запитів, які надходять до архівного відділу, носять майновий характер.

Протягом минулого року архівним відділом виконано 364 запити, з яких 352 – вирішено позитивно, 12-надіслано за місцем зберігання затребуваних документів.

Громадяни запитували інформацію переважно майнового характеру (225 запитів): рішення про виділення та приватизацію земельних ділянок, присвоєння адреси проживання, перейменування вулиць тощо. Решта запитів – соціально-правового спрямування: підтвердження трудового стажу та членства в колективному господарстві, прийому і звільненню з роботи, нарахування заробітної плати.

Як зазначила Алла Батюк, особлива увага приділяється консультаціям про місце зберігання документів ліквідованих підприємств: «Щоб не допустити втрату документів, що належать ліквідованим підприємствам та захищають інтереси громадян, працівниками відділу надавалась допомога в складанні історичної довідки, передмови, опису справ з кадрових питань».

Джерело: https://www.05447.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: