До зустрічі з негодою мають бути готові місцеві органи влади та всі відповідні служби, Микола Клочко

17.01.2018

Голова облдержадміністрації з урахуванням прогнозів щодо суттєвого погіршення погодних умов наголосив на необхідності переведення на посилений режим роботи місцевих органів влади та всіх відповідних служб

Такі доручення були надані очільником області за підсумками позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулось у Києві під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія ЗУБКА.

Разом з тим Микола Клочко звертається до власників автотранспорту та пасажироперевізників Сумщини у найближчу добу у разі відсутності крайньої необхідності утриматися від виїзду на автошляхи.

Як раніше повідомляв Гідрометцентр, по всій Україні прогнозують дуже сильні снігопади, пік непогоди очікується з ночі 17 січня до середини дня 18 січня.

За словами керівника Державної служби України з надзвичайних ситуацій Миколи ЧЕЧОТКІНА, на території Сумської, Полтавської, Чернігівської, Київської, а також Черкаської, Кіровоградської, Одеської та Миколаївської областей очікуються сильні, а місцями дуже сильні снігопади, хуртовини. Сніговий покров місцями може бути висотою до 40 сантиметрів.

За інформацією Служби автодоріг Сумської області до зустрічі негоди дорожні господарства готові. Заготовлено 39530 т піщано-соляних сумішей . Створений резерв дизпалива та бензину. До роботи підготовлено 235 одиниць спеціальної дорожньої техніки та 70 одиниць навісного обладнання. З них піскорозкидачів – 54 од., солерозподілювачів – 4 од., бульдозерів – 15 од., автогрейдерів – 33 од., роторних снігоочищувачів – 4 од. та 70 одиниць іншої снігоочисної техніки (Т-150, МТЗ тощо). Додатково укладено 42 договори для залучення 69 одиниць техніки інших підприємств. На період ускладнення погодних умов 17-19 січня додаткова техніка залучена і наближена до місць можливого ускладнення руху (зокрема, на підйомах). Введене цілодобове чергування працівників Служби автодоріг Сумської області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: