БК “Федорченко” суд зобов’язав сплатити 20 мільйонів гривень

17.01.2018

Невтішну новину для провідного сумського забудовника повідомила в соцмережі прес-секретар прокурора Сумської області Наталя Науменко: суд зобов’язав будівельну компанію “Федорченко” сплатити до бюджету Сум майже 20 мільйонів гривень.

“Годину тому Сумським окружним адміністративним судом задоволено позов прокуратури та скасовано рішення Сумського виконавчого комітету, відповідно до якого одного з місцевих забудовників було безпідставно звільнено від сплати пайових внесків. Відтак, за принципової позиції прокуратури забудовник зобов’язаний по завершенню будівництва сплатити 4% від вартості ДЕСЯТИ багатоповерхових будинків (орієнтовно близько 20 МЛН ГРН) до місцевого бюджету на розвиток інфраструктури міста”, – написала у Фейсбуці речниця обласної прокуратури.

На запитання сумчанина вона уточнила, що йдеться про будівельну компанію “Федорченко”.

Зауважимо, що 23 серпня 2017 року виконком Сумської міської ради звільнив БК “Федорченко” як забудовника 4,4 га у районі вулиці Інтернаціоналістів від сплати пайових внесків у робочому порядку, непублічно і без обговорення, лише зібравши підписи.

У резонансну справу також підключався народний депутат Олег Медуниця, звертаючись до компетентних органів.

“Звернення нардепа інколи працюють”, – прокоментував політик рішення суду.

Очевидно, зобов’язання виплатити 20 мільйонів гривень можуть  суттєво позначиться на фінансовому становищі БК “Федорченко”, тому взагалі невідомо, чим ця історія може закінчитися для відомого забудовника після такого великого програшу і як це відобразиться на клієнтах, що чекають на свої квартири.

Нагадаємо, раніше “Федорченко” погрожував не передати ошуканим “Номаком” сумчанам квартири через позов прокуратури. Також БК “Федорченко” запідозрили у фінансових махінаціях при реконструкції стадіону “Авангард”.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: