Дівчинку, яка після ДТП була в комі, перевели до лікарні Києва

18.01.2018

Нагадаємо, 10 січня вдень на пішохідному переході по вулиці Чернігівській в Шостці автомобіль збив 13-річну Олену Потапчук, ученицю гімназії. Школярка отримала відкриту черепно-мозкову травму, перелом основи черепа і плечової кістки. Дівчинку госпіталізували в реанімацію Шосткинської ЦРЛ. Кілька днів за життя дівчинки боролися лікарі Шосткинської ЦРЛ, а також спеціально приїжджав нейрохірург із Сум, тому що потерпіла перебувала в комі і була нетранспортабельна.

Мама дівчинки Яна Потапчук розповіла, що зараз Олену перевезли в 7-ю клінічну дитячу лікарню міста Києва. Вона в реанімації. За словами лікарів, критичного стану (між життям і смертю) вже немає, але загальний стан поки залишається важким.

Дівчинка відкриває очі, але не розмовляє, фактично без свідомості.

“6 діб мене не допускали до дитини через критичний стан, тепер я вже можу перебувати поруч із дочкою, доглядати за нею. Тут хороші умови, належний догляд. У доньки постраждала лобно-скронева кістка, крововилив у мозок, гематома очного дна, годують її поки через зонд. Крім того, у Олени перелом руки зі зміщенням, з понеділка планується операція, будуть накладати пластину …” – говорить мама Олени.

Яна Потапчук просила передати подяку всім небайдужим шосткинцям (а допомагали і допомагають, дійсно, багато) за надану і допомогу, що надається. Особлива подяка – медикам, які рятували життя дівчинки і вивели її з критичного стану: нейрохірургу Шосткинської ЦРЛ Володимиру Олеговичу Силенко, завідувачу реанімаційного відділення Сергію Івановичу Синицькому, черговим лікарям Ірині Василівні та Денису Володимировичу Богачову.

За словами Яни Потапчук, послуги лікарні в Києві для доньки безкоштовні, але всі ліки і необхідні засоби по догляду потрібно купувати за свій рахунок, є необхідність у допомозі.

Номер картки ПриватБанку мами постраждалої дівчинки – 5168 7427 0985 5518 Яна Потапчук.

Джерело: http://shostka.info/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: