Сумська область – на останніх позиціях по боротьбі зі СНІДом

18.01.2018

Фахівці Інституту аналітики та адвокації проаналізували показники всіх регіонів України і створили рейтинг, що показав успішність кожної області у виконанні плану боротьби зі СНІДом. Під час дослідження брали до уваги лише місцеві бюджети. Сумська область – на 26 місці за рівнем затверджених коштів.

Усього на 2017 рік для виконання програми протидії ВІЛ-інфекції та СНІДу з планованого бюджету розміром 4,3 млн грн виділили 891 тис. грн (станом на 01.07.2017 року). “Особливу увагу ми приділили профілактиці захворювання та лікуванню супутніх до СНІД захворювань, – розповідає аналітик ІАА Олександр Ткаченко. – Сумська область займає 23 місце за кількістю затверджених коштів на напрямок профілактичного характеру. На заходи лікувального характеру фінансів у програмі не затверджували. Наприкінці 2017 року в регіоні зареєстровали 1 490 ВІЛ-інфікованих осіб”.

Інформація щодо фактично витрачених коштів відсутня, тому що її надають раз на рік. Через це Сумська область лишається на останніх позиціях всеукраїнського рейтингу, повідомляє прес-служба ГО «Інститут аналітики та адвокації».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: