Агрофірму Сумщини підозрюють у махінаціях

19.01.2018

Депутати обласної ради підтримали запит представника фракції «Відродження» Миколи Березіна щодо перевірки можливих незаконних дій з боку ПП «РАССВЄТ АГРО» під час укладання додаткових угод з власниками земельних паїв на території сіл Люджа і Криничне Тростянецького району. Запит направили голові Сумської ОДА, начальникам Управління Служби безпеки України у Сумській області, Головного управління Національної поліції у Сумській області, Головного управління ДФС у Сумській області — для розгляду порушеного в ньому питання і надання відповіді по суті до 20 січня.

ПП «РАССВЄТ АГРО», яке орендує землю селян більше 11 років, припинило діяльність у червні 2017-го, але кому передало паї та хто має платити за них людям – не пояснює. Як наслідок — не платить ніхто.

Селяни стверджують: замість належно оформлених договорів, їм пропонували підписати чисті аркуші, натомість обіцяли плату за пай з вищою орендною ставкою. Підписи тих, хто відмовився, запевняють власники землі, просто підробили, і чинність таких договорів люди змушені оскаржувати в судах.

Подробиці — у сюжеті АТV:

http://debaty.sumy.ua/wp-content/uploads/2018/01/RASSVYET-AGRO-3.mp4

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: