Мер звільнив свого заступника за прогул

19.01.2018

Заступник Глухівського міського голови Маріанна Васильєва у четвер, 18 січня, вийшла на роботу після лікарняного. Її кабінет був опечатаний, вона викликала поліцію. Потім їй вручили наказ про звільнення, підписаний мером Мішелем Терещенко, де причиною називався прогул. На 14.00 була запланована сесія міськради, де Васильєва з трибуни для журналістів і всіх, хто залишився в залі (секретар міськради несподівано оголосила, що сесія переноситься на невизначений час), вважала за потрібне пояснити причини.

За її словами, Мішель Терещенко її звільнив тому, що вона (як профільний заступник) підписала 21 грудня дозвіл придбати деякі товари для шкіл і ЦРЛ без процедури тендера на «Прозоро». Близько 700 тисяч гривень виділила сесія 19 січня, але так як казначейство закривало рахунки вже 26 грудня, провести процедуру було неможливо. Подібні дозволи підписувалися і раніше.

Маріанна Васильєва, звертаючись до своїх колишніх колег, сказала, що атмосфера в міськраді ненормальна, що працювати так важко, але ніхто не має права тиснути на співробітників і принижувати їх. Знаючи, які маленькі зарплати у рядових співробітників відділів, вона сказала, що в кінці року в міськраді залишалось 48 тисяч гривень, які можна було спрямувати на премії, але вони так і повернулися в бюджет. А ще 5 млн грн вільного залишку на кінець року так і залишилися нерозподіленими.

Маріанна Васильєва також відкрила секрет про підготовку скорочення лікарів ЦРЛ та попросила депутатів не голосувати за це. «Якщо скоротимо лікарів, то в Глухові нікому буде радіти новим тротуарах», – сказала вона. Колишній зам не приховує, що своє незаконне і принизливе звільнення за нібито прогул 20 грудня (того дняя вона з іншими співробітниками міськради їздила в Суми) буде оскаржено в суді.

Джерело: https://nedelya.info/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: