У Сумах відшкодовуватимуть гроші за індивідуальні лічильники на газ

20.01.2018

Індивідуальні лічильники на газ можна буде встановлювати мешканцям самостійно, а в подальшому отримати компенсацію від ПАТ «Сумигаз» за витрати. Зробити це дозволяє нова редакція закону «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», за яку проголосували у Верховній Раді 21 грудня. 18 січня документ офіційно опублікований, а з 19 січня набрав чинності.

“Навіть якщо зараз люди будуть встановлювати лічильники за свої кошти і методика буде після його встановлення, то вона не завадить облгазам робити відшкодування. Єдине питання, як бути з тими, кому встановили загальнобудинковий лічильник, кому нараховують по загальнобудинковому лічильнику.Чи будуть вони робити перерахунки тим людям – чи знову йти в суди”, – говорить Роман Гученко, голова асоціації ОСББ “Сумщина”.

“У минулому році діяв трошки інший закон, відповідно до якого встановлювали як індивідуальні, так і загальнобудинкові прилади обліку. Тобто зараз люди, в яких встановлені індивідуальні лічильники сплачують по індивідуальних. У кого загальнобудинкові – сплачуватиму за загальнобудинковими. На сьогодні в законі прописано, що зміни має прописати Кабінет Міністрів, тобто процедуру, яким чином ці зміни будуть реалізовуватися газорозподільними компаніями. І в тарифі немає ще коштів на індивідуальні лічильники”, – розказала Анастасія Шимаріна, речник ПАТ “Сумигаз”.

Згідно із законом Кабмін має 3 місяці, аби прописати процедуру реалізації документу. Гранична дата встановлення індивідуальних лічильників споживачам продовжена до 1 січня 2021 року. Також заборонено припиняти газопостачання в будинок, якщо його співвласники відмовилися встановлювати будинковий лічильник.

Джерело: http://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: