Крадія-невдаху, що застряг у віконній решітці, піймали з “трофеєм” у руках

21.01.2018

Нагадаємо, кілька днів тому при спробі крадіжки 33-річний житель Шосткинщини застряг у захисних гратах. Оскільки він та його спільник тоді нічого так і не вкрали, з ними провели профілактичну роботу та відпустили. Однак вже наступної доби їх обох затримала поліція під час вчинення пограбувань.

Перший зі зловмисників, котрого працівники поліції напередодні змушені були рятувати з «пастки», спокусився на перфоратор. Непомітно поцупити електроінструмент у нього не вийшло, тож він, незважаючи на крики продавчині, схопив його й кинувся тікати. Але й тут злодію не пощастило, оскільки неподалік місця події перебували співробітники поліції, які, власне, й затримали невдаху з «трофеєм» в руках.

Подібна невдача спіткала і його 48-річного спільника по сільмагу. Цей чоловік намагався відібрати на вулиці сумку у літньої жінки. Пенсіонерка здійняла галас та вчинила зловмиснику активний опір, і той також був затриманий на місці полісменами, котрі наспіли на крики.

«Наразі обоє знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання, – говорить Валерій Строкач, начальник Шосткинського відділу поліції. – Найближчим часом суд обере їм запобіжний захід. У відношенні них відкриті кримінальні провадження за ознаками ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України «Грабіж»». 

Втім, як виявилось, молодший з підозрюваних скоїв ще й шахрайство. Користуючись довірою іншого свого приятеля, він взяв у нього мобільний телефон – нібито подзвонити знайомій, але не повернув, а продав випадковому перехожому.

Тож стосовно нього слідчі відкрили ще одне кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». За скоєні злочини обом невдахам загрожує від чотирьох до шести років позбавлення волі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: