Сумчани обурені незаконними діями “Сумитеплоенерго”

22.01.2018

Тепла зима дозволяє сумчанам заощадити на опаленні, але це не влаштовує ТОВ «Сумитеплоенерго». Його працівники намагаються встановити регулятори тепла у будинках на максимум.

Про один із таких випадків у Фейсбуці пише Артем Турчин: «…Недавно до нас завітали працівники “Сумитеплоенерго”, зайшли у підвал (за допомогою кербуда) і хотіли поставити регулятор на максимум. Судячи з того, що в квартирі холоднувато (ну, 8 поверх), зробити це вчасно не дали. Уважно слідкуйте, щоб до ваших будинків не завітали ці працівники. Те, що нижнім поверхам буде дуже спекотно – не страшно. Страшніше те, що ціни у платіжках різко злетять. Обурює те, що тарифи і так підвищили. Так що, все одно мало? Скільки можна?».

До цього, 10 січня, схожий конфлікт із тепловиками був у мешканців будинку по вул. Табали, 52-а. Вимога тепловиків надати вільний доступ (ключі) до теплопунктів є незаконною, оскільки суперечить чинному законодавству та зачіпає майнові інтереси споживачів теплоенергії. «Всі внутрішньобудинкові мережі — це спільна власність мешканців будинку. Ці мережі обслуговують ЖЕКи, і якщо нам тепловики кажуть про якісь порушення теплового балансу, нібито через регулювання теплоподачі мешканцями, то це клопіт обслуговуючих організацій, але аж ніяк не «Сумитеплоенерго». Відповідальність теплопостачальника закінчується на вході мереж в будинок», – коментують юристи.

Джерело: xpress.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: