За минулий рік на 60% зменшилася кількість смертельно травмованих на підприємствах Сумщини працівників

22.01.2018

Для Сумської області 2017 рік ознаменувався зменшенням рівня смертельного виробничого травматизму на 60% у порівнянні з 2016 роком. На ряду з цим загальна кількість травмованих на підприємствах області протягом минулого року на 4,8% менше, ніж протягом 2016 року, відповідно 100 осіб та 105.

Якщо говорити про кожну сферу діяльності окремо, то слід зазначити, що на Сумщині менше стали травмуватися будівельники, працівники газової промисловості, сфери пошти та зв’язку, торгівлі, сільського та лісового господарства. Натомість лідером у рейтингу виробничого травматизму в області й досі залишається галузь машинобудування.

Основні причини настання трагедій на виробництві, встановлені у ході проведення спеціальних розслідувань нещасних випадків комісіями Управління Держпраці у Сумській області, носять організаційний характер. Це говорить про порушення технологічного процесу, невиконання посадових обов’язків, вимог інструкцій з охорони праці, допуск до роботи працівників без навчання та перевірки знань з охорони праці, відсутність або неякісне проведення інструктажу. Не менш вагомими є психофізіологічні причини, а саме: особиста необережність потерпілого, травмування внаслідок протиправних дій інших осіб тощо.

Управління Держпраці у Сумській області закликає роботодавців Сумщини дотримуватися вимог законодавства з охорони праці задля уникнення трагедій, збереження життя, забезпечення стабільності та процвітання виробництва.

Також працівникам варто пам’ятати, що у ході виконання робіт особиста пильність й уважність є запорукою збереження життя і здоров’я, як власного, так і тих, хто є поруч.

http://sumy.dsp.gov.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: