На Сумщині чоловік сам загасив пожежу в будинку

22.01.2018

Поряд з безвідповідальним ставленням до пожежної безпеки, говорять рятувальники Сумщини, мають місце і позитивні моменти, коли господарі переймаються безпекою власного житла і, не маючи досвіду та знань, вживають першочергових заходів на високому рівні.

Так сталося днями і по вул. Щепкіна в с. Юнаківка Сумського району. Удень молоде подружжя знаходилось у своєму житловому будинку. Відвівши дітей до садочку та школи, приготувавши обід, близько 13:45 дружина, перебуваючи з чоловіком у кімнаті, почула сторонні звуки з кухні. Вона попросила чоловіка піти подивитися. Чоловік, підійшовши до зачинених кухонних дверей, через скління побачив, що в приміщенні горить дальня стіна, встановлені біля неї меблі та електропобутові прилади. Коли відчинив двері, все почало спалахувати та займатись. Рахунок йшов на секунди.

За час, протягом якого довелося б слідувати на місце пожежі найближчому пожежному підрозділу на пожежному автомобілі віком більше 25 років (професійний пожежний пост смт Хотінь), а це 25 кілометрів, від дерев’яного будинку лишилися б тільки стіни. Миттєво зреагувавши, чоловік згадав, що в нього у домогосподарстві є два вогнегасники, які він колись придбав для власної пожежної безпеки. Взявши вогнегасники, одним з яких був з масою заряду 10 кг вогнегасного порошку, а другий 5 кг, чоловік самотужки ліквідував пожежу в кухні, зберіг житловий будинок, надбане десятиліттями майно та уникнув можливої трагедії.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: