Неповнолітня втекла з дому

23.01.2018

Через непорозуміння у сім‘ї 16-річна дівчина покинула рідних та поїхала до обласного центру влаштовувати самостійне життя. Подія сталася в Лебедині.

До чергової частини місцевого відділення поліції звернулася жінка, котра заявила про зникнення своєї 16-річної дочки. Записку про те, що вона вирішила «жити сама і проблеми вирішувати сама», дівчина залишила батькові та бабусі. Родичі спробували подзвонити на мобільний школярки, але вона, вочевидь, змінила сім-картку свого телефону, оскільки «абонент знаходився поза зоною». Куди й до кого могла поїхати неповнолітня, сім‘я не мала ані найменшого уявлення, однак бабуся звернула увагу на те, що у дитини при собі була невелика сума грошей, котру вона дала на прохання онуки нібито для проходження ЗНО.

На пошуки втікачки було піднято весь особовий склад лебединського відділення поліції та кількох сусідніх районів, її шукали у подруг, родичів та знайомих, на залізничних та автовокзалах, опитувались водії міжміського транспорту. Поряд із цим, пошуки велися і в обласному центрі, куди, скоріш за все, і поїхала дівчина.

«І така робота дала свій результат, – коментує подію начальник сектору ювенальної превенції УПД ГУНП Сергій Тарасенко, – неповнолітню втікачку знайшли того ж дня, близько дев‘ятої вечора, в одному зі спільних районів Сум, у компанії молодого іноземця. Після проведеної бесіди її доправили додому та передали на руки занепокоєним родичам».

Працівники поліції знову закликають батьків, опікунів, піклувальників, на чиєму утриманню знаходяться неповнолітні, більше часу та зусиль приділяти своїм дітям та вихованцям, цікавитися їх оточенням, друзями, справами та навчанням. В разу непорозумінь – знаходити спільні рішення, разом вирішувати як побутові проблеми, так і міжособистісні стосунки.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: