Депутату, спійманому на хабарі, повідомлено про підозру

23.01.2018

У вівторок, 23 січня 2018 року, прокурор Сумської області Віталій Матвійчук підписав повідомлення про підозру керівнику відділу Державної екологічної інспекції у Сумській області. Дії затриманого кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Досудове розслідування доручено слідчому відділу прокуратури Сумської області під процесуальним керівництвом групи прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України та прокуратури Сумщини. Наразі прокуратура готує клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадуємо, що посадовець, який також є депутатом Сумської обласної ради, забажав щомісячно отримувати 2 тис грн за неперешкоджання роботі підлеглого та залишення його на посаді. У понеділок, 22 січня 2018 року, під час одержанні чергової суми в розмірі 4 тис грн вказану особу затримано співробітниками прокуратури спільно з Управлінням Служби безпеки України в Сумській області. Окрім того, за декілька днів до цього належним чином задокументовано факт отримання посадовцем ще 4,5 тис грн. Депутата затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Зауважимо, йдеться про депутата Сумської обласної ради, члена депутатської групи “За людей” Андрія Божка.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: