5-річна сумська сирітка знайшла родину на Тернопільщині

23.01.2018

П’ятирічна дівчинка з інвалідністю, яка від народження виховувалась в обласному спеціалізованому будинку дитини, поїхала в родину до Тернополя.

Тернополяни вже мали у родині п’ятьох дітей: чотирьох хлопчиків та одну дівчинку. Перший названий син з’явився в Наталі  Загродської, коли вона була ще незаміжня і мала лише 19 років. Побачивши її вперше, хлопчик сам обрав її за маму. П’ять років тому в родині з’явилась біологічна донька. Згодом подружжя взяло під опіку ще одного хлопчика, а через деякий час і двох його менших братів. Рік тому донька тернополянки, побачивши фото маленької сумчанки Віри в Інтернеті, одразу заявила мамі, що знайшла сестричку. Діагноз дівчинки подружжя не злякав, бо й старший син, коли потрапив у родину, потребував особливого догляду. Оформлення документів на опіку тривало рік. Аби взяти до себе Віру, родині навіть довелось терміново купувати новий будинок і приводити його до ладу. Тиждень тому пані Наталя та двоє її дітей вперше зустрілись із дівчинкою, а вже сьогодні всі разом вирушили додому. Тернополянка подякувала сумчанам за теплий прийом і за допомогу.

«Це моя дитина, це та дитина, яку я шукала, бо у мене було відчуття, що десь на світі є дитинка, яка дуже потребує батьківської опіки. Сподіваюся, що з Божою допомогою, ми поставимо Вірочку на ноги. Я за те, щоб інтернати були розформовані, а всі діти виховувались у родинах», – сказала названа мати дівчинки.

«Ваш вчинок заслуговує на повагу. Дякую Вам за це від усіх сумчан. Добре, що наша Вірочка завдяки Вам знайшла родину, бо це, безумовно, допоможе їй у житті», – зазначила у напутньому слові заступник міського голови Альона Дмітрєвская.

Як розповіла директорка спеціалізованого будинку дитини Галина Литвиненко, Віра виховувалась у них від народження. У неї вроджена патологія та затримка у розвитку. Дівчинка самостійно не ходить, їсть з ложечки. Рідні Віру не навідували. Щойно дівчинка зустрілась з пані Наталеюєю, між ними встановився особливий зв’язок.

«Ця жінка має досвід догляду за такими дітьми, велике серце і бажання, дати ще одній дитині, яка залишилась без батьківського піклування, сім’ю. Це нелегка справа, з дитиною треба буде постійно займатись, докладати максимум зусиль. Ця опіка піде на користь дитині», – зазначила керівник закладу.

Галина Литвиненко зауважила, що останнім часом ставлення суспільства до дітей з інвалідністю змінилось на краще. Якщо раніше такі малюки не мали шансів знайти сім’ю, то торік до родин влаштували дев’ятьох вихованців будинку дитини.

За словами начальника Служби у справах дітей Валерії Подопригори, на разі на обліку у них перебувають 258 дітей-сиріт і дітей позбавлених батьківського піклування. 90% охоплені сімейними формами виховання. Із 45, котрі можуть бути всиновлені, 17% – діти з особливим потребами, котрі чекають на родину.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: