Сумського посадовця нагородили медаллю

23.01.2018

Відзнакою нагородили директора КП «Шляхрембуд» Олександра Вегеру. Про це керівник підприємства та депутат Сумської міської ради повідомив на своїй сторінці у Фейсбук. Медаль «За гідність та патріотизм» вручив під час апаратної наради представник волонтерської організації за допомогу учасникам АТО.

Нагадаємо, Олександр Вегера депутат Сумської міської ради уже 2 скликання. Трудову діяльність розпочав в 1985 році на посаді інженера у відділі комунального господарства Сумської міської ради. З 2000 року займає посаду директора КП «Шляхрембуд».

За останні два роки Олександр Вегера став учасником двох гучних справ. Восени 2016 року йому вручили адмінпротокол за порушення закону «Про запобігання корупції». Як повідомили тоді у прокуратурі Сумської області, підставою для притягнення директора КП «Шляхрембуд» до адміністративної відповідальності став факт, що Олександр Вегера як директор комунального підприємства підписав договір-оренди автомобіля «Тойота Ленд Крузер» із жінкою, що нині є його дружиною. Тоді посадовець пояснив цю ситуацію так: “Так получилось, что я женился на том человеке, который давал этот автомобиль в аренду”.

А 24 лютого 2017 року Зарічний районний суд міста Суми визнав Олександра Вегеру винним у іншому корупційному правопорушенні й оштрафував на 3400 гривень. Тоді, за інформацією прокуратури, Олександр Вегера підписував накази на преміювання та відпустки своїй дочці та зятю, які працювали начальниками відділів у нього на підприємстві. Керівник підприємства подавав позов до Апеляційного суду. Проте там його не задовольнили. Сумська міська рада у свою чергу провела власне службове розслідування щодо дій керівника комунального підприємства. У результаті перевірки комісії, Олександру Вегері винесли догану та позбавили премії.

Джерело: spec-kor.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: