Мер Лисенко – про відповідальність за “бан” абсурдних петицій

24.01.2018

У мерії Сум розглянули електронну петицію «За «бан» петицій – до відповідальності».

“Відповідно до статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Відповідно до частини третьої статті 10 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» представницькі органи місцевого самоврядування, сільські, селищні, міські голови, виконавчі органи місцевого самоврядування діють за принципом розподілу повноважень у порядку і межах, визначених цим та іншими законами. Повноваження представницьких органів місцевого самоврядування визначені статтями 25 та 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», повноваження виконавчих органів рад визначені статтями 27-40 цього ж закону.

З урахуванням викладеного вище та пункту 4.3. рішення Сумської міської ради від 25 жовтня 2017 № 2692-МР «Про затвердження Положення про порядок подання електронних петицій та їх розгляду органами місцевого самоврядування міста Суми» повідомляємо Вас, що порушені у петиції питання не відносяться ані до повноважень ради, ані до повноважень виконкому”, – відповів міський голова Олександр Лисенко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: