У сквері “Щастя” хочуть зробити дерев’яну бесідку у вигляді метелика

24.01.2018

До закінчення конкурсу на визначення кращого ескізного пропозиції арт-об’єкту в сквері “Щастя” з’явилася ще одна робота – поліфункціональна мала архітектурна форма «Політ», яка охоплює більшу частину скверу і об’єднує в собі перголу (навіс із арок, з’єднаних між собою поперечними брусами), каскадний подіум, каскадний фонтан, чаша якого виконана у вигляді мозаїчного панно «Сонце», і декоративні ліхтарики.

У сквері автори пропонують висадити жовту акацію і бересклет, а перголу прикрасити ліанами – Кампсис китайським і клематисом «Президент». «Дерев’яна пергола «Метелик» – алегорія мрії, що летить в небо. Фонтан «Сонце» дарує прохолоду води і тепло квітів, стан щастя. Ліани дають колірні вкраплення і надихають на добрі справи. Садові ліхтарики на сонячних батареях, круглі форми подіуму і фонтану задають грайливий тон цього простору», – така, за задумом автора, концепція цього дизайн-проекту, який, треба відзначити, вдало поєднується з уже виконаними дерев’яними елементами в сквері біля Макдональдса.

Нагадаємо, попередні шість композицій такі – пропозиція встановити посеред зони відпочинку статую коня, друга – контактну скульптурну композицію «Натхнення» у вигляді крил, розгорнутих в формі арки, третя – скульптуру саксофоніста «Вуличний музикант». Ще одна ідея містила відразу три арт-об’єкта – альтанка, оповита трояндами (посеред скверу), красиву ковану лавку з двома парасольками на одній з доріжок. А на вході в зону відпочинку автори ідеї запропонували встановити кований декоративний букет троянд, де можна призначати побачення. Ще один проект також складався з декількох варіантів центральної скульптури скверу – композицій, які символізують «Романтику», «Прогрес», «Україна» або «Прагнення». Шоста робота – «Дівчинка біля годівниці для птахів». Причому долонька дівчинки, а також годівниця влаштовані так, що в них можна насипати справжній корм для пернатих.

Джерело: http://www.shans.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: