“Східний корпус” про обмежений пропуск у мерію: все одно будемо приходити і контролювати

24.01.2018

Зміна режиму пропуску до Сумської міськради виликало схвилювання і бурхливу реакцію серед сумчан. Заявлене нововведення (прохід працівників – за посвідченням, мешканців міста – за попереднім записом до певного управління) обговорюють у соцмережах, і у коридорах мерії.

Правила пропуску до адмінубдівлі були змінені у квітні минулого року обласною радою, якій будівля і належить. Ці норми діють і зараз, втім, не передбачають жодних перешкод для жителів Сум і області щодо входу в приміщення.

“Вхід до обласної ради дозволяється за документом посвідчення особи, а забороняє вхід до адмінбудівлі – міська рада”, – пояснює в.о. директора КУ Сумської облради з експлуатації адмінбудівлі Валерій Заїка.

Громадська організація “Східний корпус” вважає неприпустимим прийняття рішення міської влади.

“Не за це люди стояли на Майдані. Це вже “переплюноло” навіть часи Януковича. Там, де ми вважаємо за потрібне, ми все одно будемо приходити і контролювати. Подивимося, як хтось спробує нам у цьому завадити “, – говорить лідер “Східного корпусу” Денис Сокур.

Мер Олександр Лисенко запевняє, що вхід на сесії буде за тим регламентом, що і раніше, а заяву його заступника Степана Пака неправильно зрозуміли. Нові правила стосуватимуться, перш за все, його підляглих.

“Ми встановлюємо порядок входу і виходу для працівників. Кожен має мати при вході своє посвідчення, фіксувати час приходу на роботу і коли людина йде з роботи”, – коментує міський голова. А щодо відкритості свого кабінету каже, що хто хоче – завжди зайде, бо має на це право.

Джерело: http://sts.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: