На Сумщині директор привласнив бюджетні кошти

24.01.2018

Охтирською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру директора товариства з обмеженою відповідальністю, який привласнив бюджетні кошти.

У ході слідства встановлено, що в грудні 2016 року між Управлінням КБ та ЖКГ Охтирської міської ради і зазначеним ТОВ укладено договір на проведення будівельних робіт по ремонту зливової каналізації для відведення талих та дощових вод під час капітального ремонту дороги по вул. Батюка та вул. Мішечкіна в м. Охтирка.

Переслідуючи мету заволодіння бюджетними коштами, при складанні акта приймання виконаних будівельних робіт директор ТОВ умисно зазначив в ньому завідомо неправдиві відомості, а саме на 87% завищив обсяг використаного піску під час улаштування основи під трубопровід.

«Згідно висновку судової будівельно-технічної експертизи вартість фактично виконаних будівельних робіт, виконаних ТОВ, складає 590 тис. грн. При цьому на підставі наданих керівником офіційних документів за виконану роботу товариство з обмеженою відповідальністю отримало близько 850 тис. грн. Таким чином керівник привласнив майже 260 тис. грн», – зазначила керівник Охтирської місцевої прокуратури Юлія Слабунова.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 366 (складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 4 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах) КК України.

Довідково: підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: