З лісового масиву викрали деревину

24.01.2018

До працівників Великописарівського відділення поліції зателефонували небайдужі громадяни, які повідомили, що один із місцевих мешканців займається незаконною порубкою лісу.

На місце події виїхав наряд групи реагування патрульної поліції, які виявили в лісі чоловіка з пилкою під час вирубки дерев, а поряд – тракторець із завантаженою деревиною. «Порушнику 46 років, раніше не судимий, – коментує Сергій Несмашний, начальник Великописарівського відділення поліції. – Під час перевірки було встановлено, що він самовільно напиляв деревини з лісового масиву, що знаходиться на балансі Великописарівського агролісгоспу, вибираючи тверді породи, які краще підходять на опалення. Всього він здійснив незаконний поруб п’яти дерев акації, завдавши збитків державі на суму майже 16 тисяч гривень». 

Наразі транспортний засіб чоловіка з вантажем деревини поміщено на штрафмайданчик відділення поліції. А за даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 246 «Незаконна порубка лісу» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді сплати чималого штрафу або ж навіть позбавлення волі строком до п’яти років з конфіскацією незаконно добутого.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
23.04.2024 У поліції показали наслідки обстрілів Великописарівської громади

Коментарі: