Суд пожалів студента, який обкрадав автівки

24.01.2018

23 січня слідчий суддя Роменського міськрайонного суду розглянула клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно юнака якого підозрюють у незаконному заволодінні транспортними засобами, вчинення крадіжок чужого майна, як із автомобілів, якими незаконно заволоділи, так і з інших автомобілів.

Суд вирішив відмовити в задоволенні клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на два місяці з носінням електронного засобу контролю. Відтепер юнаку заборонено залишати житло де він проживає, у дні навчання – у період з 16 години 00 хв. до 07 год.00 хв. наступного дня, а у вихідні та святкові дні – цілодобово, без дозволу слідчого, прокурора та/або суду.

Обираючи такий запобіжний захід, як домашній арешт, суд виходив із того, що прокурор не довів недостатності застосування до хлопця більш м’якого запобіжного заходу для запобігання існуючих ризиків, передбачених п.3,5 ч.1 ст. 177 КПК України. Клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу саме у вигляді тримання під вартою фактично ґрунтувалося лише на припущеннях про неможливість застосування іншого більш м’якого виду запобіжного заходу ніж тримання під вартою.

Також судом було прийнято до уваги що підозрюваний вчинив злочини будучи неповнолітнім, на даний час навчається на 3-му курсі Роменського ВПУ 14 стаціонарно, він позитивно характеризується по місцю проживання та навчання.

Інформаційно: юнак разом з своїми двома друзями здійснили викрадення двох автомобілів та ряд крадіжок з автомобілів ( викрадали авто магнітоли, знімали акумулятори, викрадали все що перебувало в автомобілях).

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: