Глухів – досі без бюджету

24.01.2018

У Глухові знову не вдалося прийняти головний фінансовий документ міста і Програму соціально-економічного розвитку. Бюджетна сесія так нічим і не закінчилася: оголошено перерву.

Ще до питання про бюджет Глухова не вдалося прийняти програму «Правопорядок на 2018-2022 роки», де основним питанням було придбання 60 камер відеоспостереження. Мер і його команда наполягали, щоб сервер стояв у міськраді, а опозиція говорила про необхідність передачі апаратури поліції, тому що до функцій органів місцевого самоврядування не входить спостереження.

Позиція опозиції по бюджету була наступною: урізати максимально всі можливі витрати, але передбачити гроші на зарплату медпрацівникам, яким «не вистачає» 12 млн грн. Так як бюджет був розпланований без урахування пропозицій усіх фракцій, засідання комісії не відбулося, об’єкти обиралися непрозоро і без обговорень, то лідер «Волі народу» Юрій Бурлака відразу запропонував офіційній більшості в міськраді приймати бюджет самостійно, а значить – брати за нього відповідальність. Його підтримала депутат Тетяна Михайлик, яка теж заявила, що не голосуватиме за непідготовлений сирої бюджет.

Через те, що у Мішеля Терещенка більшість є лише на папері, голосів для ухвалення бюджету не вистачало. Після невеликої наради в кабінеті мера влада оголосила про перенесення (перерву) сесії.

Джерело: nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: