Депутати від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ нагородили переможців ІІ-го відкритого регіонального фестивалю «Вареники-Шостка-Фест»

24.01.2018

У 2016-му році Шосткинським вищим професійним училищем (директор Олександр Гурба) був заснований Фестиваль вареників. Захід став гарною традицією, об’єднуючи з кожним роком все більше учасників.

Другий фестиваль розпочався в грудні 2017-го року і проходив у декілька етапів: з 6 грудня по 24 січня.

На кухні ВПУ в майстерності готувати вареники змагалися понад 30 команд. У їх числі – представники 11 училищ, школи, військовослужбовці, а також метри кулінарії – викладачі навчальних закладів та представники ресторанних закладів. Учасники цього року були не тільки з Шостки та району, а й з Конотопа, Лебедина, Реутиниць, Зноб-Новгородського, Краснопілля, Сум, Києва.

Журі оцінювало смакові якості, органолептичні показники страв, оригінальність подачі, творчий підхід, дотримання санітарних норм, захист роботи.

Сьогодні, в Центрі естетичного виховання «Юність» відбувся Гала-концерт, в ході якого нагороджували переможців.

Серед спонсорів виступили представники ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ, депутат Сумської обласної ради – Володимир Пилипейко і обранці Шосткинської міської ради Віктор Калиновський та Ірина Нікітина.

Участь у церемонії нагородження учасників та лауреатів різних номінацій взяли помічник депутата Володимира Пилипейка, член наглядової ради ВПУ-19 Тетяна Безкоровайна, а також Віктор Калиновський і Ірина Нікітина. Вони подарували грамоти та призи.

«Від політичної партії ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК і особисто від депутата обласної ради Володимира Пилипейка щиро вітаю всіх учасників фестивалю! Ви показали справжні таланти і те, наскільки наша земля багата неординарними особистостями», – наголосила Тетяна Безкоровайна.

Подяку організаторам фестивалю висловив Віктор Калиновський. Він вручив директору ВПУ Олександру Гурбі набір посуду для учбового закладу.

У категорії «Фанати вареників», учасниками якої були просто любителі вареників і всі, хто любить готувати, переможцем стала команда військової частини 3022.

У категорії «Майбутні професіонали» перемогла команда «М`яс.КО» Київського національного університету культури і мистецтв.

У категорії «Метри кулінарії», де брали участь люди зі спеціальною освітою, досвідом і спеціальністю, кращою була визнана команда Шосткинського вищого професійного училища в складі майстрів Світлани Антоневич і Миколи Мисик.

Диплом Гран-прі та грошову винагороду від організаторів фестивалю в сумі 3 тисячі грн. отримали представники категорії «Метри кулінарії» Світлана Горшечнікова і Любов Осадченко.

Приз глядацьких симпатій за підсумками Інтернет-голосування (а проголосувало більше 6 тисяч учасників) отримала команда «Поліські креплікі» Реутинського професійного аграрного ліцею.

У ході Гала-концерту Фестивалю виявилося, що конкурсанти не тільки талановиті кулінари, а й артисти, які власноруч підготували і представивши оригінальні тематичні номери.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: