Депутати від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ нагородили переможців ІІ-го відкритого регіонального фестивалю «Вареники-Шостка-Фест»

24.01.2018

У 2016-му році Шосткинським вищим професійним училищем (директор Олександр Гурба) був заснований Фестиваль вареників. Захід став гарною традицією, об’єднуючи з кожним роком все більше учасників.

Другий фестиваль розпочався в грудні 2017-го року і проходив у декілька етапів: з 6 грудня по 24 січня.

На кухні ВПУ в майстерності готувати вареники змагалися понад 30 команд. У їх числі – представники 11 училищ, школи, військовослужбовці, а також метри кулінарії – викладачі навчальних закладів та представники ресторанних закладів. Учасники цього року були не тільки з Шостки та району, а й з Конотопа, Лебедина, Реутиниць, Зноб-Новгородського, Краснопілля, Сум, Києва.

Журі оцінювало смакові якості, органолептичні показники страв, оригінальність подачі, творчий підхід, дотримання санітарних норм, захист роботи.

Сьогодні, в Центрі естетичного виховання «Юність» відбувся Гала-концерт, в ході якого нагороджували переможців.

Серед спонсорів виступили представники ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ, депутат Сумської обласної ради – Володимир Пилипейко і обранці Шосткинської міської ради Віктор Калиновський та Ірина Нікітина.

Участь у церемонії нагородження учасників та лауреатів різних номінацій взяли помічник депутата Володимира Пилипейка, член наглядової ради ВПУ-19 Тетяна Безкоровайна, а також Віктор Калиновський і Ірина Нікітина. Вони подарували грамоти та призи.

«Від політичної партії ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК і особисто від депутата обласної ради Володимира Пилипейка щиро вітаю всіх учасників фестивалю! Ви показали справжні таланти і те, наскільки наша земля багата неординарними особистостями», – наголосила Тетяна Безкоровайна.

Подяку організаторам фестивалю висловив Віктор Калиновський. Він вручив директору ВПУ Олександру Гурбі набір посуду для учбового закладу.

У категорії «Фанати вареників», учасниками якої були просто любителі вареників і всі, хто любить готувати, переможцем стала команда військової частини 3022.

У категорії «Майбутні професіонали» перемогла команда «М`яс.КО» Київського національного університету культури і мистецтв.

У категорії «Метри кулінарії», де брали участь люди зі спеціальною освітою, досвідом і спеціальністю, кращою була визнана команда Шосткинського вищого професійного училища в складі майстрів Світлани Антоневич і Миколи Мисик.

Диплом Гран-прі та грошову винагороду від організаторів фестивалю в сумі 3 тисячі грн. отримали представники категорії «Метри кулінарії» Світлана Горшечнікова і Любов Осадченко.

Приз глядацьких симпатій за підсумками Інтернет-голосування (а проголосувало більше 6 тисяч учасників) отримала команда «Поліські креплікі» Реутинського професійного аграрного ліцею.

У ході Гала-концерту Фестивалю виявилося, що конкурсанти не тільки талановиті кулінари, а й артисти, які власноруч підготували і представивши оригінальні тематичні номери.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: