У Сумах вдвічі збільшили сміттєвий тариф

25.01.2018

ТОВ «СЕРВІСРЕСУРС» розрахувало нові тарифи на послуги з організації збирання, вивезення твердих побутових, великогабаритних та ремонтних відходів.

На сьогоднішній день підприємство надає послуги за тарифами, які були визначені рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 16 травня 2017 року № 209, але на даний час цей тариф не покриває фактичні витрати підприємства.

Процедура зміни тарифу є нагальною потребою у зв’язку із наступними змінами: підвищенням мінімальної заробітної плати в 1,16 рази, зростанням цін на паливо-мастильні матеріали на 35%, на запасні частини, шини в 2 рази. Пропоновані зміни збільшать розмір середнього планового тарифу по підприємству на 125%.

Періодичність надання послуг залишається незмінною: для мешканців багатоповерхових будинків – щоденно, для мешканців приватного сектору – один раз на тиждень. Рівень рентабельності коригованої вартості послуг становить: для населення – 0%, бюджетних установ – 12%, для інших споживачів – 45%.

Відкоригований розмір тарифу розрахований відповідно до діючого законодавства України, з дотриманням вимог Постанов Кабінету Міністрів України від 26 липня 2006 року № 1010 «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з вивезення побутових відходів».

Згідно з Порядком доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін/тарифів, зміну цін/тарифів з обґрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад, затвердженого наказом Мінрегіонбуду України від 30 липня 2012 року № 390, ТОВ «СЕРВІСРЕСУРС» протягом 7 календарних днів з дня розміщення цього повідомлення приймає зауваження і пропозиції від фізичних та юридичних осіб за адресою: 40007, м. Суми, вул. Менжинського, 3, за телефоном: (0542) 64–09–88, ел. адресою: tovservisresurs@gmail.com.

Тариф або Переглянути не завантажуючи. Складові тарифу або Переглянути не завантажуючи.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: