У Сумах розсипають отруту для тварин

25.01.2018

Небайдужа сумчанка пару днів тому сфотографувала рожеві плями на снігу. Це – отрута для собак. Препарат, у взаємодії з водою (зі снігом) дає яскраво рожевий колір, тож помітити його надзвичайно легко. Якщо тварина вдихає часточки отрути – помирає буквально за пів години.

За словами волонтерів Сумського товариства захисту тварин, проблема з такими рожевими плямами у Сумах – щорічна, більше того – щосезонна. Взимку плями виявити легше, через їхній яскравий колір на білому снігу.

Знаходять отруту по всьому місто, буквально позавчора, 23 січня, виявили на дитячій площадці біля парку “Казка”. “Ця отрута – людські пігулки, які для тварин – смертельні. Собака помирає протягом 20-30 хвилин від зупинки серця та задишки. Останній випадок був на Воскресенській: менше місяця тому там отруїли цуценя, яке з піною з рота прийшло до людей. Його відразу відвезли у ветлікарню. Від яду собака втратила зір, який ледве вдалося відновити”, – говорить Аліна Аль-Баяті, кінолог КП “Центр догляду за тваринами”.

Кінолог додає, що на місце виявлення яду потрібно викликати поліцію, щоб вони зафіксували випадок та взяли препарат на експертизу. Також можна звертатися до Товариства захисту тварин, де працює зооюрист, який надасть консультацію.

“Виявити факти розкидання отрути не так легко. Якщо людина кине щось з кишені, то патрульний може не зафіксувати це.  Якщо ж інспектори помітять, що громадянин щось цілеспрямовано розсипає по вулиці, то відразу ж зреагують. Якщо людина виявила факти розсипання отрути, і  вважає, що це загрожує життю її тварини, то можна викликати патрульних. Вони, в свою чергу, можуть викликати слідчо-оперативну групу, яка буде з’ясовувати всі обставини”, – говорить прес-офіцер Управління патрульної поліції в Сумській області Олег Сологуб.

Для господарів чотирилапих у Товаристві захисту тварин додають, що перша допомога при отруєнні собаки – викликати у неї блювоту та вколоти вітамін групи В. Краще навіть комплекс вітамінів В1, В2, В6.

Джерело: tribuna.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: