У сумських школах відмінили полуденки

25.01.2018

У сумських школах з початку навчальної третьої чверті, тобто з початку цього року, змінили склад харчування учнів і скасували полуденки.

У пані Наталії донька навчається у Сумській школі №15: «З січня збільшується батьківська платня за сніданки і за обіди, і також повністю відміняється полуденок. Не пропонували альтернативи, чи маємо ми 100 відсотків тепер платити самі за полуденки, чи будуть інші перспективи в майбутньому – просто попередили, щоб дитині дали бутерброд чи булочку, щоб вона змогла перекусити. Тому що обід у них десь о пів на другу трапляється, а сидять вони в школі до 17 години».

У  цій школі діти навчаються у групі продовженого дня з 1 по 4 клас, це 120 учнів.

«У групі продовженого дня батькам потрібно доплачувати до сніданку 6 гривень і 14 на обід, сума велика, і ми з батьками порадилися. Вони відмовилися від полуденку. Хто бажає з собою принести, будь ласка, яблучко чи бутерброд – ми це не забороняємо», – говорить директор навчального закладу Раїса Замятіна.

В управлінні освіти і науки Сумської міськради ситуацію пояснили так: «Відповідно ст. 26 нового закону, всі рішення тепер приймає керівник навчального закладу, але полуденок і обід для груп подовженого дня здійснюється за кошти батьків, тому бажають батьки полуденок – він буде здійснюватися. Але я хочу зазначити якщо обід відбувається з 1 години до 2, то перерва між прийняттями їжі за санітарними нормами повинна бути 4 години».

Джерело: http://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: