До дня народження Висоцького «Інтер» покаже найкращі фільми за його участі

25.01.2018

Сьогодні, 25 січня, виповнюється 80 років від дня народження Володимира Висоцького. До річниці легендарного поета, актора і барда в ефірі телеканалу «Інтер» – найкращі фільми з його участю, а також сюжети програми «Ранок з «Інтером», присвячені його життю та творчості.

Володимир Висоцький був і залишається знаковою особистістю – людиною, яку люблять, слухають, цитують напам’ять. Його ім’я уособлює цілу епоху. Його творчість не має терміну давності. Адже оспівував він вічні людські цінності – вірність, благородство, любов.

Висоцький жив і творив на максимальних обертах, наче боявся не встигнути. За 42 роки він написав понад 700 віршів і пісень, зіграв десятки ролей в театрі і кіно.

У суботу, 27 січня, телеканал «Інтер» присвятить ефір пам’яті Володимира Семеновича: покаже кращі художні фільми за участю артиста.

О 9:30 вийде детектив «Господар тайги», в якому головні ролі виконали Володимир Висоцький і Валерій Золотухін.

Об 11:00 «Інтер» покаже кіноповість «Вертикаль». Це дебютний фільм режисера Станіслава Говорухіна, з якого почалася їх з Висоцьким дружба. Сам актор настільки захопився романтикою альпінізму, що спеціально для картини написав кілька пісень, включаючи знамениту «Пісню про одного». Популярність прийшла до артиста саме після виходу «Вертикалі». Популярними стали і його пісні, які вперше прозвучали на широкому екрані.

О 12:45 в ефірі «Інтера» – пригодницький фільм «Балада про доблесного лицаря Айвенго», в якому також звучать балади Володимира Висоцького. Картина знята за мотивами роману Вальтера Скотта «Айвенго». Одну з головних ролей зіграв колега і друг Висоцького – актор Борис Хмельницький.

А о 14:30 «Інтер» покаже одну з найулюбленіших телеглядачами картин за участю Висоцького – легендарний детективний фільм «Місце зустрічі змінити не можна», знятий за мотивами роману братів Вайнерів «Ера милосердя». Досвідчений оперативник Гліб Жеглов (Володимир Висоцький) і його колега Володя Шарапов (Володимир Конкін) підкорили серця глядачів з першого погляду. Точніше, з першої серії. Прем’єра п’ятисерійного фільму Станіслава Говорухіна відбулася в листопаді 1979 року. Вулиці під час показу картини порожніли: всі поспішали додому до телеекранів і з завмиранням серця спостерігали, як відважний Гліб Жеглов бореться з бандою «Чорна кішка».

Також до 80-річчя від дня народження Володимира Семеновича в програмі «Ранок з «Інтером» – «Тиждень Висоцького». У ці дні в ранковому ефірі каналу виходили сюжети про життя, творчість, кохання Володимира Висоцького, а також про те, що його пов’язує з Україною. А в п’ятницю, 26 січня, глядачі «Ранку з «Інтером» побачать ще один сюжет – про флешмоб #Высоцкий_спасибо_что_живой, організований українськими зірками до річниці великого поета і барда.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: