Ігор Перепека: «Скоро водіям на день народження будемо дарувати каністру з бензином»

26.01.2018

«За останній рік ціни на АЗС зросли на 20%, що є катастрофою для українських сімей із середнім рівнем достатку. У другій половині січня середня вартість літра бензину марки А-95 на АЗС вперше перевалила за 30 гривень», – розповів в ефірі телеканалу АТВ голова фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в Сумській міській раді Ігор Перепека.

Він говорить, що таке здорожчання неминуче викличе нову хвилю збільшення цін на продукти харчування, ліки тощо. І це знову тягарем ляже саме на населення. Водії обурюються, що пальне спустошує гаманці.

«Один із основних факторів зростання вартості пального – девальвація національної валюти, – вважає депутат від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ. – Крім того, в цьому році з кінця літа подорожчали також нафтопродукти. Але це не може тривати нескінченно. Люди зубожіли настільки, що навіть незначне підвищення вартості палива сприймається як чергова катастрофа. Уряд зобов’язаний втрутитися і зупинити бензиновий ажіотаж, інакше скоро будемо водіям на день народження в якості подарунка підносити каністру з бензином».

Також депутат говорить, що можна скільки завгодно говорити, що в європейських країнах вартість бензину більше долара або євро, але це некоректне порівняння, оскільки, по-перше, українці отримують зарплати не в доларах або євро, а, по-друге, співвідношення зарплат і цін у нас абсолютно різне. Середній європеєць витрачає на паливо від 6 до 12% зарплати. А в Україні цей показник – 60%, привів приклад політик.

«Поки експерти не беруться прогнозувати якою буде ціна палива навіть до кінця місяця. – вважає Ігор Перепека. – Оскільки уряд поки що жодних кроків, один з яких – зміцнення курсу гривні, для його здешевлення не вживає».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: