На Сумщині перевірять, чи не приховують від АТОвців вільну землю

26.01.2018

У Сумах відбулося засідання координаційної ради з надання допомоги учасникам антитерористичної операції і членам їх сімей в Сумській області.

Начальник Головного управління Держгеокадастру в Сумській області Наталія Усик повідомила учасникам Координаційної ради, що Кабінет Міністрів України на засіданні 17 січня переглянув і конкретизував стратегію держави в частині виділення земельних ділянок учасникам АТО, забезпечивши максимально широкий доступ до отримання цієї пільги.

За її словами, постановою «Про внесення змін до Стратегії вдосконалення механізму управління у сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності та розпорядження ними» закріплюється першочерговість забезпечення земельними ділянками учасників антитерористичної операції незалежно від площі земельних ділянок, права оренди на які були передані.

«Постанова набуде чинності після її опублікування, – зазначила Наталія Усик. – Але Головне управління вже приймає заяви від учасників АТО, розглядає їх, і ми навіть зробили проекти всіх необхідних наказів».

«Ця постанова зніме всі обмеження, учасники АТО зможуть безперешкодно отримувати землю, – підкреслив голова Сумської облдержадміністрації Микола Клочко. – Але виникає ще одна проблема: деякі сільські голови можуть приховувати вільну землю і не повідомляти про неї учасникам АТО. Тому необхідно, щоб голови райдержадміністрацій разом з управліннями Держгеокадастрау вивчили, де є затягування з боку сільських і селищних голів відповідних погоджень, проаналізували інформацію і вжили всіх необхідних заходів, щоб запобігти цьому. Крім того, ми оприлюднимо результати цих досліджень і покажемо конкретно, що роблять і чого не роблять сільські голови. Адже учасники АТО повинні безперешкодно отримувати земельні ділянки”.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: