НКРЕКП оштрафувала ПАТ «Сумиобленерго» на 255 тисяч

26.01.2018

Порушення умов здійснення підприємницької діяльності з передачі електроенергії і постачання електроенергії за врегульованим тарифом – такі порушення озвучили 23 січня на відкритому засіданні комісії, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг. Стосовно підприємства склали акт про порушення і постановили накласти штраф у розмірі 255 тисяч гривень.

Зокрема, згідно з постановою департаменту ліцензійного контролю, «Сумиобленерго» до 15 лютого має привести у відповідність до законодавства і оформити належним чином документи про постачання електроенергії ряду сумських ОСББ. У разі невиконання цієї умови запропонували застосувати додаткові штрафні санкції за порушення встановлених строків.

«Основне порушення – наприкінці березня 2017-го року було незаконно відключено 2 будинки – на Прокофєва і Мира за вимогу і змушення встановлювати загальнобудинкові лічильники, що є порушенням схем електропостачання будинків. Також підкреслено, що ОСББ не лімітуються і не штрафуються за перевищення обсягів споживання», – розповів голова Асоціації ОСББ «Сумщина».

«По більшості пунктів ми не визнаємо цих порушень, тому що по більшості ОСББ, які піднімаються у цьому акті, відбуваються судові розгляди. По деяких приймається рішення на нашу користь,по деяких – на користь ОСББ. У нас немає проблемних стосунків з ОСББ по області, по області укладено понад 100 договорів, з більшістю укладаються без проблем. Там, де є втручання Асоціації ОСББ «Сумщина»,- виникають проблеми, пов’язані з тим, що певний пункт чи кома в договорі не відповідають баченню тої чи іншої людини»,– пояснив заступник директора виконавчого ПАТ «Сумиобленерго» Михайло Ільницький.

Джерело:http://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: