26.01.2018
З 2016 року в Шостці проводиться смачний захід – відкритий фестиваль вареників «Вареники-Шостка-Фест». З кожним роком він стає все більш популярним.
На цьогорічний фестиваль з’їхалися близько 30 команд з усієї Сумщини та інших регіонів України, серед них була і команда факультету харчових технологій СНАУ. Журі оцінювало смакові якості, органолептичні показники страв, оригінальність подачі, творчий підхід, дотримання саннорм тощо.
Команді СНАУ вдалося приємно здивувати журі та гостей фестивалю, адже її вареники були не звичайними, а з термоначинкою. Всіх секретів приготування кухарі не відкрили, але членам журі дуже сподобалося солодка страва, яка за смаком нагадує, скоріше, навіть не вареник, а заварне тістечко з кремом. Ця ексклюзивна новітня розробка магістрів і аспірантів факультету харчових технологій була відзначена дипломом в номінації «Гастрономічний шедевр» у категорії «Майбутні професіонали».
Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua
Інші новини:
21.08.2025 У Лебедині на День міста зібрали 20 000 гривень для 47-ї бригади
21.08.2025 Волонтери «Шостка Добро» оголосили благодійну лотерею до Дня Незалежності
21.08.2025 Заклади освіти в Сумах стали ціллю росіян: чи можливо їх відновити
21.08.2025 У Конотопі презентували концепцію оновлення Привокзальної площі
21.08.2025 Для Охтирського музею за 50 тис. грн реставруватимуть килим XIX століття