Шість міськрад Сумщини змінять свій регламент

27.01.2018

Шість міських рад Сумської області (Глухів, Конотоп, Охтирка, Ромни, Суми, Шостка) взяли на себе зобов’язання привести регламенти своїх рад у відповідність до чинного антикорупційного законодавства. Про це повідомив 25 січня голова ГО Чернігівський освітній центр «Ініціатива» Павло Пущенко під час прес-конференції в Сумах.

Ці зобов’язання — результати виконання проекту «Врегулювання питання конфлікту інтересів у місцевих радах: законодавство та практика», що виконується громадською організацією Чернігівський освітній центр «Ініціатива».

За словами громадських активістів, на сьогодні нормативно-правові акти органів місцевого самоврядування (зокрема, регламенти місцевих рад, виконавчих комітетів та положень про постійні комісії тощо) часто не приведені у відповідність до прийнятих нових законодавчих актів, зокрема, закону України «Про запобігання корупції» та новел закону України «Про місцеве самоврядування». Тож місцевим радам громадські експерти запропонували внести зміни до своїх регламентів, щоб привести документи у відповідність до антикорупційного законодавства.

Більшість міських рад, які були залучені у проекті, погодилися з надісланими зауваженнями та пообіцяли врахувати надані рекомендації під час внесення змін до своїх нормативних документів. Єдиним містом Сумської області, яке зовсім не відреагувало на звернення громадськості, став Лебедин.

Варто зазначити, що частина 7 статті 28 ЗУ «Про запобігання корупції» прямо зобов’язує органи місцевого самоврядування передбачити в нормативно-правових актах, порядок та шляхи врегулювання конфлікту інтересів осіб, діяльність яких вони регулюють.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: