ГО «Соціальна справедливість»: «Бібліотеки мають з’явитися у всіх соціальних установах Сумщини»

29.01.2018

Електронні гаджети заполонили життя молодого покоління, люди ж старшого віку залишаються вірними книзі. Бо знають, паперове видання має значно ширші можливості – тренує пам’ять, дозволяє всебічно мислити, залишає неймовірні емоції після прочитаного. Саме тому сумська команда громадської організації «Соціальна справедливість «Совість» організувала акцію «Жива книга».

В обласному центрі волонтери оголосили збір книг для соціальних установ міста. Громадяни мiста активно відгукнулися на пропозицію і приносили те, що давно, як кажуть у народі, припало пилюкою. На першому етапі акції вдалося зібрати більше сотні «живих» книг у різних жанрах. Тож на цьому тижні ГО «Соціальна справедливість «Совість», спільними зусиллями з іншими громадськими організаціями, відкрили першу міні-бібліотеку вільного доступу в Сумському центрі реінтеграції бездомних осіб. За словами організаторів, це чудова нагода для підопічних закладу прочитати нові книги, не купуючи їх.

«Ми дякуємо всім, хто відгукнувся на акцію «Жива книга» і допоміг зібрати цікавинки для обездолених. Завдячуючи вам, підопічні цієї установи зможуть з користю провести час. Акція триває і ми сподіваємося облаштувати міні-бібліотеки для решти соціальних установ нашого міста та області. Активні і небайдужі, долучайтеся, звільніть свої полиці від того, що вам вже стало непотрібним», – говорить волонтер ГО «Соціальна справедливість «Совість» Олена АРІЩЕНКО.

Команда ГО «Совість» закликає небайдужих громадян здавати книги в такі міні-бібліотеки для всіх соціальних установ Сумщини. Той, хто прагне допомогти може звернутися до координатора громадської організації за телефоном: 050 – 808 – 40 – 66.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: